Kucharka

Zapewne starsze osoby pamiętają, że dawnej na weselach kucharka była numerem jeden. To ona ustalała z młodymi i ich rodzicami, co ma być do jedzenia. To dobrze, że wtedy taka pomoc była, ale z biegiem czasu się to zmieniało. Dzisiaj te lepsze kucharki mają pootwierane firmy cateringowe, a te, które nie chciały mogą albo dorabiać sobie przy okazji albo pracować samemu. Na pewno kucharka nie zrobi niczego lepiej od profesjonalnej firmy. Jeśli jeszcze ma stare naleciałości to mamy gwarancję tego, że większość jedzenia zniknie, albo nie zostanie podana. Sami na pewno byliśmy na niejednym takim weselu, że kucharka z pomocnicami tak działały, że nic nie zostało na stoły, ale za to one mają pełne lodówki. To bardzo źle, że się tak dzieje i że w tym dniu ktoś jest wstanie nam wszystko zepsuć. Ktoś zapewne myśli ze kucharka jest o wiele tańsza od dużej firmy? Wcale nie musi tak być. Na dzień dzisiejszy można spokojnie znaleźć jedną z większych firm, które oferuję sześć, a nawet siedem dań za niecałe sto złotych od osoby. Kucharka weźmie za to samo o kilkadziesiąt złotych więcej. Jak widać nie wszystko złoto co się świeci i warto dobrze się nad tym zastanowić żeby później nie żałować podjętej decyzji.

Dodaj komentarz